انواع مدل های رایانش ابری چه مواردی می باشند؟

ابرگرافیک > وبلاگ > تکنولوژی > انواع مدل های رایانش ابری چه مواردی می باشند؟
مدل های رایانش ابری

انواع مدل های رایانش ابری چه مواردی می باشند؟

سرویس های ابری یا رایانش ابری امروزه در حال پیشرفت هستند و به دلیل ویژگی های بسیار مثبتی که دارند می توانند باعث ارتقای کیفیت در کسب و کار ها شوند. همچنین باید بدانید این سرویس ها روز به روز در حال پیشرفت هستند و در آینده بیشتر از این سرویس ها در کسب و کار ها استفاده می شود. به همین دلیل در ادامه این مقاله می خواهیم انواع مدل های رایانش ابری را برای شما بیان کنیم تا بهتر با رایانش ابری آشنا شوید.

رایانش ابری چیست؟

رایانش ابری را می توان اینگونه معرفی کرد که در این سرویس به ارائه سرویس های محاسباتی، فضای ذخیره سازی، سرور، نرم افزارها و موارد مختلفی دیگر بر بستر وب یا اینترنت می پردازند. در این روش کاربر می تواند با استفاده یک وسیله متصل به اینترنت و مرورگر به سرویس های ابری متصل شود و کار ها و فعالیت های مورد نیاز خودش را به راحتی انجام دهد.

ویژگی های سرویس رایانش ابری و اهمیت آنها

سرویس رایانش ابری ویژگی های زیادی برای استفاده دارد که می تواند باعث بهبود کیفیت کار و صرفه جویی در زمان شما شود. برخی از ویژگی های سرویس های ابری یا رایانش ابری عبارتند از:

عدم نیاز به تهیه سخت افزار گران قیمت

امروزه اگر بخواهید کامپیوتری مناسب تهیه کنید تا بتواند به خوبی نرم افزار های مختلف را اجرا کند و عملکرد مناسبی هم داشته باشد ممکن است هزینه ی بسیار زیادی برای شما داشته باشد. بهتر است بدانید که قیمت سخت افزار در بازار کشور ما ایران همیشه در حال تغییر بوده و متاسفانه خرید یک سیستم مناسب به هزینه و زمان بسیار زیادی نیاز دارد.

حال امروزه سرویس های ابری می توانند به شما کمک کنند و هزینه های شما را به حداقل برسانند. در سرویس های رایانش ابری مانند دسکتاپ ابری، ژوپیتر نوت بوک و… شما نیازی به تهیه سخت افزار گران ندارید و می توانید به راحتی با صرف هزینه ی بسیار کم به این سرویس ها متصل شوید.

صرفه جویی در هزینه ها

یکی از موارد مهم در خرید سرویس های ابری قیمت مقرون به صرفه آنها می باشد. برای مثال امروزه خرید یک کامپیوتر مناسب که بتواند تمامی نرم افزار های سنگین امروزی را اجرا کند هزینه بسیار زیادی دارد، به همین دلیل سرویس رایانش ابری می تواند در مورد بسیار موثر باشد. چرا که هزینه خرید و اشتراک این نوع سرویس ها بسیار مناسب است.

دسترسی بسیار زیاد به سرویس های ابری

دسترسی پذیری بسیار زیاد: یکی دیگر از نکته های مهم در مورد سرویس های ابری دسترسی پذیری بسیار زیاد کاربر به این سرویس ها می باشد. برای مثال در سرویس دسکتاپ مجازی کاربر می تواند در هر زمان و مکان با تبلت، تلفن همراه، لپ تاپ و… به این سرویس متصل شود. همین مورد در زمان خرید دسکتاپ مجازی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. همچنین این دسترسی بسیار زیاد سبب افزایش سرعت و کیفیت در کار شما می شود، چراکه می توانید به راحتی کار های خودتان را مدیریت کنید.

امنیت داده ها و اطلاعات

در امنیت رایانش ابری از روش ها، پروتکل های مختلف و موارد زیادی استفاده می کنند تا امنیت کلی رایانش ابری را برای استفاده حفظ کنند. این سیستم به طوری طراحی شده است تا دیتا های مهم را مدیریت و از آن ها محافظت کند، در این روش برنامه ها، داده های خصوصی، زیر ساخت ها و… که به صورت آنلاین ارائه می شوند به بهترین شکل ممکن ایمن سازی می شوند تا مشکلی ایجاد نشود.

در هسته اصلی امنیت رایانش ابری موارد مختلفی اجرا می شود که عبارتند از:

  • مدیریت دسترسی به اطلاعات
  • امنیت اطلاعات
  • مدیریت و حفظ داده ها
  • انجام فرایند های مختلف و پیش نیاز های قانونی
  • روش های پیشگیری، شناسایی مشکل و کاهش تهدید های موجود

مدل های رایانش ابری

 

 

سرویس های رایانش ابری

یکی از موارد مهمی که بهتر است در مورد این سرویس ها بدانید انواع مدل های رایانش ابری می باشند. در ادامه می خواهیم این مدل ها را برای شما بررسی کنیم، تا بتوانید به بهترین شکل ممکن با انوع مدل های رایانش ابری آشنا شوید. در سرویس های ابری از چند مدل برای ارائه خدمات به کاربران استفاده می شود که این مدل ها عبارتند از:

  • زیر ساخت به عنوان سرویس (IaaS)
  • پلتفرم به عنوان سرویس (PaaS)
  • نرم افزار به عنوان سرویس (SaaS)

مدل زیر ساخت به عنوان سرویس (IaaS)

یکی از مدل های رایانش ابری که برای کسب و کار ها می تواند مفید باشد مدل زیر ساخت به عنوان سرویس (IaaS) است. این سرویس می تواند برای استفاده کسب و کار ها بسیار جذاب باشد، چراکه می تواند در مدیریت هزینه ها و پروژه های یک کسب و کار مفید و موثر باشد. برای مثال یک شرکت می تواند با توجه به نیازی که دارد منابع سخت افزاری، فضای ذخیره سازی، سرور، زیر ساخت و… را برای کسب و کار خودش تهیه کند.

در این روش یک کسب و کار یا شرکت با توجه به شرایط تجاری و موارد مورد نیاز خودش منابع مورد نیاز را تهیه کند. همچنین یک شرکت ممکن است به ابزار های برای پشتیبانی نیاز داشته باشد که این مدل از مدل های رایانش ابری می تواند برای آن شرکت بسیار مفید باشد.

پلتفرم به عنوان سرویس (PaaS)

یکی دیگر از مدل های رایانش ابری پلتفرم به عنوان سرویس می باشد. در این مدل شرکت ارائه دهنده از برنامه ساده گرفته تا برنامه های پیچیده، سیستم عامل، نرم افزار های محاسباتی، کد ها، سرور ها، محیط های برنامه نویسی و موارد دیگر را به خوبی تنظیم کرده اند. این روش یکی از مهم ترین مدل ها در رایانش ابری یا سرویس های ابری می باشد، که می تواند برای استفاده بسیاری از افراد مفید و موثر واقع شود. در این مدل شرکت ارائه دهنده می تواند به خوبی موضوعاتی مانند دیتا، امنیت و موارد مهمی از این قبیل را در رایانش ابری مدیریت کند. در این سرویس کاربران بسیار زیادی در مقیاس بزرگ می توانند از آن استفاده کنند. همچنین این مدل از زبان های برنامه نویسی، کتابخانه های مختلف، سیستم عامل مختلف و… به خوبی پشتیبانی می کند.

نرم افزار به عنوان سرویس (SaaS)

یکی دیگر از رایج ترین مدل های رایانش ابری مدل نرم افزار به عنوان سرویس است. در این روش نرم افزار های مختلف، برنامه های کاربردی و… به وسیله اینترنت در اختیار کاربر قرار می گیرند؛ تا کاربر بتواند فعالیت و کار خودش را با سرعت و کیفیت مناسب انجام دهد. توجه داشته باشید در این روش کاربر نیازی به دانلود و نصب برنامه یا نرم افزار مورد نیازش ندارد و به راحتی می تواند نرم افزار مورد نیاز را اجرا کند.

در این مدل مدیریت سرور، فضای ذخیره سازی و مواردی به این شکل بر عهده شرکت ارائه دهنده این نوع سرویس می باشد. در این روش کاربر می تواند در هر مکان و زمان به این سرویس متصل شود و از نرم افزار مورد نیاز خودش استفاده کند، چراکه نرم افزار به صورت آنلاین در اختیار کاربر قرار می گیرد.

مدل های رایانش ابری

بهتر است بدانید در رایانش ابری سه مدل مختلف وجود دارد که هر کدام از آنها نکته ها و موارد مختلفی دارند که بهتر است آنها را بررسی کنید. مدل هایی که در رایانش ابری به کار می روند عبارتند از:

  • ابر عمومی (Public clouds)
  • ابر خصوصی (Private clouds)
  • ابر ترکیبی (Hybrid clouds)

مدل ابر عمومی

ابر عمومی یکی از مدل های رایانش ابری می باشد که می تواند به یکی از گزینه های بسیار مناسب برای کسب و کار، یا شرکتی قرار بگیرد که بودجه محدودی در اختیار دارد. در این مدل کاربر می تواند با توجه به نیاز و بودجه ای که دارد منابع مورد نیازش را تهیه کند، همچنین مدیریت این منابع که شامل سخت افزار، سرور، فضای ذخیره سازی و… می باشد بر عهده شرکت های ارائه دهنده می باشد. شرکت هایی مثل گوگل، مایکروسافت، آمازون و… مانند این سرویس ها ارائه می کنند.

ابر های خصوصی

این مدل بیشتر برای کسب و کار های خاص، سازمان ها، مراکز تخصصی، واحد های تجاری و… ارائه می شود. باید بدانید در این روش امنیت اطلاعات، تنظیمات، نگهداری و…  بسیار بیشتر و حرفه ای تر می باشد و همین موارد هزینه استفاده از این مدل را افزایش می دهد.

توجه داشته باشید اگر سازمان یا کسب و کاری هزینه و منابع لازم را برای دریافت و راه اندازی ابر های خصوصی دارد می تواند از این مدل بهترین استفاده را داشته باشد؛ چراکه یکی دیگر از روش ها در این مدل نصب و استقرار زیر ساخت ها در محل سازمان یا کسب و کار می باشد. این روش کنترل کامل بر روی داده ها، زیر ساخت، سرور و… را برای سازمان به عمل می آورد.

ابر ترکیبی

این مدل ترکیبی از ابر عمومی و خصوصی می باشد که انعطاف پذیری و دسترسی بیشتری به کاربر می دهند. در این مدل روش های برای افزایش بهینه سازی، امنیت و… استفاده می شود؛ این روش به دلیل ویژگی هایی که دارد می تواند برای کاربر بسیار مفید و موثر باشد.

مدل های رایانش ابری

 

حوزه هایی که تحت تاثیر رایانش ابری هستند.

حال که به خوبی با مدل های رایانش ابری یا سرویس های رایانش ابری آشنا شدید بهتر است بدانید سرویس های ابری می تواند بر چه حوزه هایی تاثیر داشته باشد. به همین دلیل با استفاده از لینک زیر می توانید به مطالعه ادامه این مقاله بپردازید.

حوزه هایی که تحت تاثیر رایانش ابری هستند.

مدل های رایانش ابری شامل چه مواردی می باشند؟

سرویس های رایانش ابری شامل مدل زیر ساخت به عنوان سرویس (IaaS)، پلتفرم به عنوان سرویس (PaaS)، نرم افزار به عنوان سرویس (SaaS) می باشد، که هر کدام ویژگی ها و نکات مختلفی دارند.

 

برای اینکه بتوانید به راحتی سرویس های ابری، دسکتاپ مجازی و… را تهیه کنید می توانید از شرکت ابر گرافیک برای خرید و استفاده از این سرویس ها استفاده کنید. شرکت ابر گرافیک ارائه دهنده انواع سرویس های ابری مانند سرویس دسکتاپ ابری یا VDI ژوپیتر نوت بوک و… می باشد.

 

نتیجه گیری

رایانش ابری یا سرویس های ابری یکی از حوزه های در حال پیشرفت می باشد که ویژگی های مختلفی دارد. در این مقاله سعی کردیم به طور خلاصه مدل های رایانش ابری یا سرویس های ابری را برای شما بررسی کنیم، تا بتوانید به خوبی با این سرویس ها آشنا شوید. این سرویس ها می توانند برای استفاده مزایا و ویژگی های بی شماری داشته باشند که بهتر است آنها را به بهترین شکل ممکن بررسی کنید.

پیام بگذارید

تمام فیلدهایی که با ستاره (*) مشخص شده اند الزامی است